Київстар та Vodafone надаватиме українцям дешевий мобільний зв’язок

Європейська Комісія закликала операторів мобільного зв’язку в країнах ЄС та України і надалі надавати українським біженцям можливість користуватися мобільними телефонами без плати або з низькими тарифами за роумінг. В оприлюдненій заяві операторів мобільного зв’язку закликають продовжити укладені раніше тримісячні угоди щодо пільгових умов для українців у ЄС.

“Мільйони людей залишили Україну і перебувають у ЄС. Вкрай важливо, щоб українці мали можливість користуватися зв’язком за доступною ціною, залишаючись у контакті зі своїми сім’ями та друзями”, – йдеться у заяві.

У Брюсселі зазначають, що відповідну загальну домовленість було підписано 8 квітня за сприяння Єврокомісії та Європарламенту. Але незабаром спливає початковий тримісячний період дії цієї домовленості. Тодішню домовленість підписали 38 сторін, серед яких європейські оператори мобільного зв’язку, а також усі мобільні оператори України.

Як наголошується в опублікованому висновку європейських регуляторів електронних комунікацій, угода між операторами була дуже успішною. Це дає вагомі підстави для продовження угоди, тому Єврокомісія закликає операторів зберегти свої добровільні зобов’язання щодо українських біженців до ЄС.

Крім доступного роумінгу для українських біженців, телекомунікаційні компанії ЄС після початку війни видали українцям 2,5 мільйона SIM-карток, а на кордонах та у притулках було створено хот-споти WiFi, кажуть у Єврокомісії.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.