ПриватБанк блокує зарплатні карти українців: причини

Один з популярних банків почав масово блокувати картки. Сьогодні ми розповімо що потірбно знати клієнтам «ПриватБанку» аби не втратити доступ до своїх коштів. Фінансова установа блокує картки в тому випадку, якщо витрати перевищують 500 тисяч гривень на місяць. Це пов’язано з тим, що банк блокує підозріле розпорядження коштів, якщо джерело походження грошей зрозуміле і не потребує жодних уточнень.

Керівництво «ПриватБанку» повідомило, що 99% їх клієнтів не вимагають фінмоніторингу. Їм можна не турбуватись, адже їх фінанси достатньо прозорі і не викликають жодних запитань. Але якщо на рахунок приходять чималі гроші, а джерело походження незрозуміле, тоткартка буде заблокована до з’ясування законності походження грошей. Це робиться в цілях безпеки, адже маючи підозріле джерело фінансування громадяни можуть займатись фінансування тероризму, купівлі наркотиків та інших незаконних цілей.

При цьому в банку наголосили: для одного виду грошових переказів, незалежно від їхньої суми, фінмоніторинг не знадобиться. Це стосується випадків, коли гроші переводитимуться на підтримку ЗСУ, волонтерство чи благодійність. Тоді пояснювати джерело походження грошей не доведеться.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.