В Україні змінили процедуру оформлення статусу переселенця в “Дії”

Багатьом українцям внаслідок війни довелось шукати більш безпечних куточків країни. Та багато громадян при переїзді втратили важливі документи. Для того, аби отримувати допомогу переселенцям необхідно мати статус внутрішньо переміщеної особи. Кабмін змінив процедуру отримання такому ВПО. Тепер його можна отримати навіть без паспорту.

Представник Кабміну повідомив, що у Державній міграційній службі можна отримати довідку, яку можна подати в разі відсутності паспорту. Але є й інших простіший варіант: згенерувати документи та подати заявку у державному порталі «Дія». Статус переселенця зможуть отримати громадяни, які змінили місце проживання в межах країни через активні бойові дії в їхньому регіоні. Варто пам’ятати, що статус можна втратити, якщо вчасно не повідомити про зміну свого місця проживання. Переселенці протягом 10 днів повинні проінформувати про зміну свого місця проживання з дня прибуття.

Якщо внутрішньо переміщені особи повертаються додому, то вони зобов’язані повідомити про це уповноважений орган за місцем отримання довідки не пізніше як за три дні до дня від’їзду. Це можна також зробити за допомогою державного порталу «Дія». Статусу також можеа позбутись, якщо ВПО самостійно подала заяву про відмову від довідки переселенця.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.