Секрети MIUI: як вимкнути сервіс активації SIM у смартфонах Xiaomi

Будь-яка операційна система є складним конструктором, в якому міститься безліч прихованих і системних процесорів. Найчастіше такі системні процесори здаються не очевидними для користувачів. Ми ж намагаємося проясняти і робити їх доступнішими для широкої публіки. Оболонка MIUI, що використовується на смартфонах Xiaomi, Redmi, POCO, має вбудовану службу SIM Activation Service. Якщо говорити простою мовою, ця служба відповідає за реєстрацію в системі Xiaomi для отримання деяких ексклюзивних функцій. При цьому SIM Activation Service ніяк не впливає на працездатність вашого пристрою та зв’язок – ви можете здійснювати дзвінки та надсилати SMS-повідомлення і без неї. Таким чином, SIM Activation Service є лише додатковим ступенем захисту для надання доступу до особистої інформації.


Що ж дає користувачеві сервіс активації SIM? Наприклад, ви зможете надсилати повідомлення за допомогою внутрішньої системи Mi Messages іншим власникам смартфонів під керуванням MIUI, причому безкоштовно та через інтернет. Ви також отримаєте можливість збереження та синхронізації своїх повідомлень в обліковому записі Mi Cloud. Ще однією корисною функцією є Mi Find Device (аналог Find My Device від Google), яка дозволяє визначити місцезнаходження загубленого пристрою.

Для підключення SIM Activation Service вам потрібно надіслати платне SMS, тому у вас на рахунку SIM-картки мають бути кошти. Якщо ж користувач отримує повідомлення “SIM-карта не активована”, це означає лише неможливість реєстрації в SIM Activation Service, а для інших завдань його SIM-карта працює цілком коректно. Так буває, коли ви використовуєте свою сімку на новому Xiaomi-пристрої. Якщо ж ви хочете відключити докучливе повідомлення про неможливість активації, то заходимо в Установки > Програми > Всі програми > вводимо слово “Xiaomi” у полі пошуку > вибираємо Сервіс активації Xiaomi SIM > відключаємо всі дозволи та повністю обмежуємо використання даних.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.