Україна разом з Новою поштою та Монобанком готують “Армію дронів”: потрібна допомога

Фандрейзингова платформа UNITED24 спільно з Генштабом ЗСУ та Міністерством цифрової інформації оголосили про запуск проекту “Армія дронів”. Головна мета – придбати 200 дронів-розвідників для ЗСУ. Комплексна програма спрямована на закупівлю дронів, їх ремонт та оперативну заміну, а також на курс навчання пілотів. Основне завдання проекту — придбати 200 дронів-розвідників для ЗСУ, а також зібрати тисячі найпростіших дронів. Люди з усього світу можуть пожертвувати кошти або віддати на потреби ЗСУ власний дрон.

Це можна зробити на сайті UNITED24.

Пріоритет проекту – двісті професійних безпілотних авіакомплексів тактичного рівня повітряної розвідки. Такі дрони можуть літати на висоті до 5 км і до 24 годин на відстань до 160 км. Вони оснащені кількома камерами з тепловізором, датчиками положення та програмним забезпеченням, а головне їх складно помітити, а значить складно збити. Відправити свій дрон можна на склад партнерів проекту — Help Ukraine Center у Польщі чи хаб у США. Звідти дрон доставлять до України. Українці також можуть надіслати посилку Новою поштою.

Достатньо принести дрон, сказати кодові слова “Доставка для ЗСУ на Армію дронів”. Оператор самостійно оформить відправлення. Пожертвувати просять квадрокоптери з такими параметрами: – Акумулятор від 5000 мАч; – Дальність польоту від 1 км; – камера з роздільною здатністю не менше 20 Мп; – Тривалість зарядки не менше 30 хвилин; – параметри фото – не менше 5280х3956, відео – не менше 3840×2160.

Ініціативу вже підтримав банк monobank: за п’ять днів зібрали майже 64 млн. грн. Їх витратять на два ударні безпілотні авіаційні комплекси Warmate.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.