Ціни на смартфони і не тільки зміняться найближчим часом

Найближчим часом українці відчують на собі подорожчання електроніки. Якщо на початку війни рітейлерам ще вдавалось утримати ціни на техніку, хоча ціни й зросли на 12-20%, то зараз ситуація повністю змінилась. Інформацією поділився Олексій Зозуля, СЕО роздрібної мережі Фокстрот.

Подорожчання в першу чергу пов’язане з логістикою. Адже до війни близько 70% всього імпорту електроніки, що надходив в Україну, прибувало морським шляхом. Через заблоковані порти логістика ускладнилась, а електроніку сухопутно доставляють з країн Балтії, а також із Румунії і Польщі. А це різко звужує пропускну спроможність таких постачань. Тому, ринок електроніки обрав продаж дрібнішої техніки, якої можна більше привезти, і яку можна швидко реалізувати. Мова йде про мобільні телефони та дрібні електронні прилади.

Якщо оцінювати все тверезо, то зрозуміло, що найближчим часом морські постачання не відновляться, тому великої електроніки ми побачимо не скоро. Ціни вдавалось тримати заводяки скасування мит на ввезення імпорту. Але як ви знаєте, митний збір повернули, тому продавці будуть змушені підвищити ціни на свій товар, щоб окупити його доставку.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.