Приватбанк і Ощадбанк буде виплачувати українцям по 250000 гривень, які повертати не обов’язково

Державний Ощадбанк і Приватбанк з 1 липня розпочинає прийом заявок українців для отримання мікрогрантів у сумі до 250 тис. гривень на новий бізнес або розвиток чинного бізнесу.

Так, за рішенням Кабміну, Ощадбанк став уповноваженим банком нової державної програми – “єРобота”, згідно з якою українцям надаватимуться безповоротні грани у розмірі 250 тисяч гривень, які вони зможуть використати на розвиток чи створення нового бізнесу.

“Програма стартує 1 липня. Саме з цієї дати всі охочі зможуть подати заявку з бізнес-планом щодо створення або розвитку власної справи до відділень Ощада. Зараз розробляється можливість подання заявок і через портал “Дія”. Учасником програми може стати будь-який українець (фізична особа) ) або юридична особа”, – йдеться у повідомленні.

Гроші, видані як грант, можна буде витратити на купівлю обладнання, оплату сировини та матеріалів, частково сплатити оренду.

Якщо ж одержувач гранту створить одне чи два робочі місця на період понад 3 роки, а також сплатить податки за цей період, але гроші повертати державі не потрібно.

 

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.