У “Дії” можна буде отримати відстрочку від мобілізації

Державний портал «Дія» знову оновив свій функціонал. Тепер у застосунку можна отримати відстрочку від мобілізації. Її зможуть отримати військовозобов’язані ІТ-фахівці.

Про це повідомив Одександр Борняков, заступник голови відомства з питань розвитку ІТ. Він також додає, що уряд думає над тим, аби дозволити IT-спеціалістам виїжджати за кордон на короткий термін, щоб відвідувати конференції, кваліфікаційні форуми, де залучати нових клієнтів. Адже ІТ-сфера за останні декілька років вийшла на високий рівень, а світовий ринок високо оцінює наших спеціалістів.

Вже близько тисячі спеціалістів змогли отримати чимчасову відстрочку за стандартним механізмом для збереження бізнесу та робочих місць. У Мінцифри обіцяють у найближчий час його вдосконалити та застрахувати ІТ-фахівців від призову.

“Це велика проблема, адже якщо є контракт та замовник, який платить за велику команду IT-фахівців, і це можуть бути сотні тисяч доларів на місяць, а потім із цієї команди забирають кількох ключових людей, робота може зупинитися”, – додав Борянков.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.