ПриватБанк розпочав масово блокувати карти

Клієнти одного з найпопулярніших банків обурені: «ПриватБанк» почав масово блокувати картки клієнтів. Українці не можуть у звичному режимі розпоряджатись власними коштами. У прес-службі банку розповіли в чому причини.

Представники фінансової установи наголошують, що «ПриватБанк» є державним, тому керівництво діє виключно у рамках правового поля. Однією з причин блоку є незаконні транзакції. Відповідно до пункту законодавства «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) фінансів, отриманих незаконними методами, фінансуванню терористичних акцій та фінансуванню розповсюдження зброї масового ураження», банк як суб’єкт первинного фінансового моніторингу виявляє правильність транзакцій.

Тому, якщо банк помічає незаконні дії та підозрілі перекази коштів, то рахунки можуть бути заблоковані до з’ясування обставин. У зв’язку з воєнним станом в країні перевірка транзакцій здійснюється детальніше. Так держава намагається уникнути фінансувань терористичних груп, агентів окупантів та дилерів.

Зазначається, що з початку війни державі вдалось заблокувати чимало карток. Проте, не завжди власники картки є винними, адже шахраї можуть користуватись ними без відома власників. Це вдається через перевипуск SIM-карток. Тому, радимо вам зареєструвати ваший мобільний номер, аби не стати жертвою шахраїв.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.