Всі мобільні програми та сайти зобов’язали перейти на українську мову: ціна штрафа вражає

В Україні невдовзі переведуть усі інтернет-ресурси та мобільні програми українською мовою. Про це повідомив уповноважений із захисту державної мови України Тарас Кремінь. З 16 липня набуває чинності частина друга та шоста статті 27 закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної». Відповідно до них на українську мають перейти всі мобільні додатки, а також сайти, сторінки в соціальних мережах, канали на таких майданчиках, як YouTube, Viber, Telegram тощо.

З 16 липня 2022 року всі інтернет-ресурси (сайти, сторінки в соцмережах, ютюб-, вайбер-, телеграм-канали, мобільні додатки тощо), які використовуються як інтернет-представництва суб’єктів господарювання, зареєстрованих в Україні, в тому числі інформаційні інтернет-ресурси повинні мати основну версію українською мовою, яка повинна завантажуватися для користувачів в Україні за умовчанням.

Кремінь уточнив, що будь-який товар має бути «локалізований» під час продажу, його інтерфейс має бути українською, незалежно від того, «чи використовує цей інтерфейс електронний екран або має вигляд панелі керування зі звичайними кнопками».

Штрафи становлять 3,4 до 8,5 тисяч гривень (115 — 287 доларів), якщо порушення вчинено вперше, а також від 8,5 до 11,9 тисяч гривень (287 до 405 доларів) при повторному порушенні. На нашу думку це дуже правильно.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.