Дія буде виплачувати майже по 10000 гривень допомоги

Місяць тому, 7 травня, в країні почали діяти нові правила отримання допомоги безробітним. Допомогу зможуть отримати українці, які перебувають на тимчасово окупованих територіях та внутрішньо переміщені особи. Як отримати допомогу у 10000₴?

Безробітні внутрішньо переміщені особи зможуть отримувати до 9750 грн. щомісячно. Проте, не все так просто: переселенець отримує допомогу залежності від тривалості минулої роботи, а також попередній зарплаті.

Для початку потрібно отримати статус безробітного. Для цього не обов’язково звертатись до Центру зайнятості, а скористатись державним порталом «Дія» або звернутись до електронних сервісів Державної служби зайнятості України. Просто завантажте бланки, заповніть їх, сфотографуйте та відправте в електронній формі в Державну службу зайнятості. Алгоритм подачі заяви в «Дії»:

  • Заповніть та підпишіть заяву;
  • Вам також знадобиться картка «єПідтримки», якщо ви її досі не маєте то вам потрібно згенерувати її;
  • Подати до центру зайнятості заяву з проханням надати статус безробітного та призначення виплат.

Якщо ви подаєте документи онлайн, то протягом 30 календарних днів після припинення або скасування воєнного стану потрібно особисто принести документи в Державну службу зайнятості, де ви зареєстровані.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.