Які виплати і пільги можуть отримати учасники бойових дій та їх діти

На допомогу та різні типи пільгова зможуть розраховувати не лише переселенці, а й герої, які боронять нашу країну. Міністерства оприлюднили інформацію стосовно пільг, які зможуть отримати учасники бойових дій та їхні діти.

Напркилад, діти, які навчаються на денній формі навчання зможуть отримать компенсацію за повну або часткову оплату навчання з державного та місцевих бюджетів. Скористатись нею можна до 23-річчя.

Діти учасників бойових дій мають пільги на отримання довгострокових кредитів для здобуття освіти, соціальну стипендії, безкоштовне забезпечення підручниками, безкоштовний доступ до інтернет-мережі, систем баз даних у державних та комунальних навчальних закладах та право на безкоштовне проживання у гуртожитку.

Для отримання пільг потірбно мати:

  • посвідчення учасника бойових дій;
  • посвідчення особи з інвалідністю, що отримана внаслідок війни;
  • посвідчення члена сім’ї загиблого (дітям загиблих до досягнення ними 16-річного віку — довідка, яку видають матері або іншому повнолітньому члену сім’ї загиблого, або опікуну);
  • дітям — свідоцтво про народження;
  • Довідка про встановлення на облік переміщеної особи.
  • Довідка про реєстрацію місця проживання.

Отримати статус учасника бойових дій зможуть отримати українці, які брали участь у військових діях на боці України. Отримати статус можуть як бійці Збройних Сил України, Нацгвардії, а також прикордонники, поліцейські, рятувальники та податківці.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.