Актуальний список оновлення Android 13 та зміни в “MIUI” для смартфонів Xiaomi

В останній версії “MIUI Beta”, яка вийшла для смартфонів тестувальників, з’явилося кілька цікавих нововведень, які дають змогу зрозуміти, які візуальні (і не тільки) зміни чекатимуть на користувачів у наступній версії MIUI.

Ті, хто вже встановив на свій смартфон будь-яку з останніх бета-версій програми “Безпека”, могли помітити, що більшість діалогових вікон тепер розташовуються по-іншому.

До виходу MIUI 13.5 кожне з меню, що відкривається, буде виглядати таким чином. Крім цього Xiaomi стали виділяти важливим параметрам окремі розділи. Наприклад, “NFC” у новому прошивці буде налаштовуватися в окремому меню.

Зміни торкнулися програми “Установник пакетів”. Фактично Xiaomi створює ще один “комбайн” (багатофункціональна програма), який знаходитиме вразливості в настановних файлах, спираючись лише на власний антивірус компанії.

Нова версія буде доступна тільки для смартфонів з прошивкою “CN”, але якщо потрібно я створимо інструкцію з встановлення, адже подальше використання “Play Захисту” не має сенсу, а автономність при цьому зростає, тому що сканування проводиться безпосередньо на смартфоні.

Також було перероблено повідомлення про використання камери та мікрофона, яке тепер (після кількох секунд) перетворюється на невелику точку на екрані.

Мені здається так куди зручніше, до речі, в минулій бета-версії була додана можливість відключити індикатор, але Xiaomi вирішили зупинитися на такому варіанті.

Якщо говорити про суто технічні нововведення, то в MIUI 13.5 з’явиться можливість увімкнути налаштування, яке дозволяє ділитися Ethernet з’єднанням.

А в меню для розробників було додано розділ із включенням високошвидкісного Bluetooth з’єднання.

Також були випущені стабільні, глобальні версії програм: “Робочий стіл”, “Редактор галереї” (з усіма новими налаштуваннями) та “Активний екран” (AOD).

Тепер поговоримо про актуальний список оновлення смартфонів до Android 13. Нещодавно я випускав статтю з розповіддю про сайт, який дозволяє отримати потрібну інформацію, але кілька людей не змогли розібратися, тому перерахую всі моделі смартфонів у зручних списках.

Смартфони, які оновлять до Android 13 (заснований на списку існуючих тестових прошивок MIUI)

Смартфони, які не отримають Android 13

Нагадаю, що компанія постійно додає (і прибирає) моделі з оновлюваних, тому триматиму вас в курсі помітних змін.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.