Що робити, якщо не прийшли 6500 гривень з Дії

Українцям роз’яснили, що робити, якщо не прийшло 6500 гривень від держави, оформленої у березні. Так, 6500 гривень за програмою “єПідтримка” отримали ще не всі українці, незважаючи на те, що заявку подавали ще у березні.

При цьому виданню роз’яснили в Міністерстві економіки України, що якщо в мобільному додатку “Дія” відображається статус “Заявку надіслано успішно”, тоді дані вже передані до Мінекономіки для нарахування коштів. Це означає, що найближчим часом гроші надійдуть на рахунки всіх отримувачів, які потрапили до Реєстру Програми “єПідтримка” у період з 26 по 31 березня.

А ось тим, хто подавав заявку з 7 по 25 березня, однак гроші не отримав, рекомендують звернутися до банку, на карту якого мали прийти гроші, або до Мінцифри, щоб з’ясувати причину, чому не нарахували 6500 гривень.

У Мінсоцполітики також підказали, що дізнатися, чи потрапила людина до Реєстру отримувачів, можна звернувшись до Міністерства цифрової трансформації з відповідним запитом. У ньому потрібно вказати повне ПІБ, а також реєстраційний номер облікової картки платника податків.

У тому випадку, якщо людина отримала відмову в подачі заявки або не встигла подати її до 31 березня, то допомогти їй у рамках програми “єПідтримка” вже не зможуть. Проте такі українці можуть отримати допомогу за іншими програмами, список яких можна переглянути на офіційному сайті.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.