Які смартфони Xiaomi більше не отримають оновлень та закінчення підтримки Mi Band

Після появи інформації про розробку полегшеної версії MIUI 13 і закриття випуску щотижневих бета-прошивок, компанія Xiaomi продовжила наводити порядок у плані оновлення смартфонів і офіційного припинення підтримки.

Для тих хто не в курсі поясню, що починаючи з весни цього року Xiaomi, подібно до “Apple”, заздалегідь публікуватиме списки гаджетів, які не отримають оновлень (мабуть щоб власники встигли накопичити на новий).

Слідом за списком смартфонів, який нещодавно поповнився Redmi Note 7, Redmi Note 7 Pro та Redmi GO, було оголошено про припинення підтримки безлічі пристроїв, у тому числі кількох моделей фірмових годинників та браслетів Mi Band.

На сайті “Xiaomi Security Center” з’явився спеціальний розділ для відстеження актуальних списків гаджетів, які отримали статус EOS (Закінчення підтримки), до нього увійшли:

Вкрай несподівано бачити у списку Mi Band 4, адже цей браслет є досить актуальним і навіть у моєму оточенні є люди, які досі носять його щодня.

Якщо ви теж є власником, прохання написати, як часто Xiaomi надсилає оновлення і чи важливі вони для розумних браслетів такого класу.

Які моделі будуть такими?
На одному з форумів представник компанії поділився списком смартфонів, які будуть внесені до списку EOS після одного з наступних оновлень. Очікувана поява серії Redmi 8, а також моделей Redmi Note 8, Redmi Note 8T виглядає цілком логічною з огляду на характеристики цих моделей. Але особливо хочу наголосити на тому факті, що Redmi Note 8 Pro мабуть збереже актуальність трохи довше за інших, тому що в анонсованих списках цього смартфона немає. На цьому фоні припинення підтримки практично всіх смартфонів серії Xiaomi Mi 9 має неоднозначний вигляд. Насамперед через те, що у флагмані дев’ятої серії встановлено Snapdragon 855, який у порівнянні з MediaTek Hellio G90T точно не виглядає відсталим.

Нагадаю, що зрештою Xiaomi планують оновлювати смартфони близько трьох років (MIUI+Android), а флагманські моделі отримають на один рік більше. А якщо говорити про патчі безпеки Android, то в даному випадку терміни трохи більші, хоча загальна тенденція зберігається.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.