Приватбанк розповів що буде з гривнею і як зберегти свої гроші

Як ви вже помітили, курс валюти в країні останнім часом помітно піднімався до високих показників. І першу чергу, це пов’язано з рішенням НБУ про скасування валютних обмежень для українських банків. Фінансові установи довго не думаючи, підняли курс долара та євро, що призвело до знецінення гривні. Але після 25 травня гривня поступово почала зміцнюватись.

Так, курс долара в банках у середу в середньому становить 37,00 грн/дол, тоді як у вівторок долар місцями коштував до 37,5 грн/дол. Курс англійського фунта стерлінга також трохи опустився – до 36,56 гривні (за курсом НБУ). Проте, на чорному ринку курс фунта сягнув уже 45 грн/фунт.

Схожа ситуація відбувається з євро то злотим. Офіційний курс злотого становить 6,81 гривні за злотий. Хоча на день раніше курс злотого був на 6 копійок менший. Курс євро 25 травня зупинився на рівні 29 грн/євро.

Нагадуємо, що до 21 травня курс валют не повинен був відхилятися більш ніж на 10 відсотків від офіційно. Але нещодавно національний банк скасував це обмеження, що дозволило банкам встановлювати свій курс.

Експерти радять переводити свої заощадження в іноземній валюту, поки гривня остаточно не знецінилась. Можна було помітити, що курс долара перевищував курс євро. Невідомо на які дії банків можна очікувати в майбутньому.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.