ПриватБанк блокує карти клієнтів на 180 днів: причини

Черговий скандал вибухнув у коментарях на сайті Мінфіну, де українець звинуватив ПриватБанк у жахливому обслуговуванні.

“Це найгірший банк в Україні, навіть не думайте зберігати там гроші”, – звернувся обурений чоловік до інших користувачів.

Виявляється банк без чітких пояснень заблокував його картку, де були лише власні кошти, терміном на 180 днів. Що буде після чого чоловік не може користуватися своїми грошима, банк не пояснив. У закладі послалися лише те, що було виявлено підозрілі дії з боку клієнта.

За що Приватбанк блокує рахунки?

В Україні є кілька законів, на які спираються у своїй роботі всі банки. І ось згідно з чинним законодавством є кілька ситуацій, коли банк без попередження може закрити рахунок і заморозити всі наявні на ньому кошти. Серед найпопулярніших причин:

Занадто велика сума переказу без пояснення, що це за платіж. Наразі умови суворіші, і якщо раніше платежі розміром понад 50 000 викликали питання, то зараз банк може зацікавитись і транзакцією у розмірі 10 000 грн.
Часті маніпуляції із перекладами. Ідентична ситуація, якщо людина отримує в день по 5-10 перекладів (будь-якого розміру). Це часто називають «дробленням» і це викликає підозру, що особа займається тіньовим бізнесом та уникає сплати податків.
Операції за участю публічних осіб можуть спровокувати блок рахунку.
Борги. Іноді рахунок можуть заблокувати, якщо особа має борги за комунальні платежі, борги за аліментами, невиплачені штрафи за порушення правил дорожнього руху, непогашені кредити тощо.
Щоправда, останній пункт має супроводжуватись рішенням суду. А якщо чіткої причини, чому рахунок заблокований, клієнту не надали, ймовірно, справа в будь-якому з інших вищезгаданих пунктів.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.