Українці зможуть отримати 3000 гривень від держави прямо на вокзалі

Тепер переселенці з зон, де ведуться активні бойові дії, зможуть отримати допомогу новим незвичним шляхом. Спільно з Офісом Президента, Мінцифрою, Мінсоцполітики, Міністерством інфраструктури, “Укрзалізницею” та “Укрпоштою” було прийнято серйозне рішення.

Тепер біженці зможуть отримати допомогу від держави прямо на залізничних вокзалах “Укрзалізниці”. Сума допомоги становить 3000 грн на кожну дитину чи людину з інвалідністю та 2000 грн на дорослого. Починаючи від 20 травня, громадяни, що виїхали з окупованих територій зможуть отримати матеріальні виплати одразу під час евакуації.

Прямо у потязі біженці з тимчасово окупованих територій зможуть отримати матеріальну допомогу. Її будуть видавати провідники, які протягом руху евакуаційних потягів ведуть відомості та  зазначають кількість дітей та дорослих. В потязі переселенці також зможуть скористатись програмою «Там, де вас чекають». Вона дозволить обрати місце для тимчасового розселення.

Дані від провідників одразу передаються працівникам Укрпошти, які до моменту прибуття потяга вже організують все так, щоб люди одразу після виходу з потяга могли отримати кошти. Поки допомогу роздають лише на львівських залізничних вокзалах. Але невдовзі перелік вокзалів розшириться.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.