ПриватБанк та monobank готують своїх клієнтів до змін

ПриватБанк, Ощадбанк і monobank зробили важливе повідомлення для своїх клієнтів. Ще в перші дні війни фінансові установи оголосили про кредитні канікули. Однак дане рішення не кращим чином вплинуло фінансові установи.

Тому, було прийнято рішення з 1 червня повернутись до звичайної системи розрахунків за кредитами. Про завершення кредитних канікул вже оголосили ПриватБанк, Ощадбанк, Monobank та інші банки. Припинення канікул в першу чергу пов’язане зі збитками, які зазнали банки протягом трьох місяців. Крім позичальників, банки мають ще ц вкладників, які хочуть з відсотками повернути вкладені кошти.

З 1 червня повертаються грошові нарахування за кредитами, включаючи щомісячну суму погашення, нарахування за відсотками та пеню – у разі прострочення платежу. Напркилад, «ПриватБанк» нараховував клієнтам під час канікул кредитну ставку у розмірі 1,7%, то тепер він повернеться до довоєнної ставки – 3,5%.

Мonobank також під час кредитних канікул нараховував половинну кредитну ставку. Але з 1 червня все буде так, як було до війни. Крім того, мобільний банк пообіцяв також своїм клієнтам повернути суми для покупки товарів на виплат.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.