“Дія” розширила перелік отримувачів 2200 гривень допомоги

Допомога переселенцям розширюється: тепер допомогу від держави у розмірі 2200 грн зможе отримати більше категорій громадян. Виплати продовжують виплачувати за березень та квітень. Також, уряд розширив список громадян, які зможуть отримати щомісячну допомогу від міжнародних гуманітарних організацій.

Денис Шмигаль зазначив, що виплати у розмірі 2200 та 2500 грн зможуть отримати громадяни, які знаходяться та проживають на деокупованих територіях та населених пунктах, які перебувають у зоні активних бойових дій, а також громадяни на тимчасово окупованій території.

Заявку потрібно подати на сайті “єДопомога”. Проте, незабаром дана можливість з’явиться у державному порталі «Дія». Крім того, переселенці зможуть отримати виплат від таких організацій:

  • Місії Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні спільно з Товариством Червоного Хреста України;
  • Програми від ЮНІСЕФ “Спільно”;
  • Агентства ООН у справах біженців;
  • Всесвітньої продовольчої програми ООН;
  • Міжнародної організації з міграції (МОМ);
  • Норвезька рада у справах біженців (NRC).

У червні громадяни також отримають щорічну одноразову виплату. Отримати її зможуть ветерани Другої світової війни. Зазвичай, виплати нараховувались до 9 травня, але цього року терміни змістилися. Громадяни, які мають статус ветеранів війни, ув’язнених концтаборів та гетто, отримають по 612 грн, а інваліди війни І групи, які мають заслуги перед Україною, по 4421 грн.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.