ПриватБанк засмутив українців новими правилами: залишилось 13 днів

З 1 червня державний Приватбанк скасує пільгові умови використання кредитками. Відсоткову ставку за кредитом повернуть на довоєнний рівень, а клієнтів попросять повернути борги. Вже за два тижні у банку почнуть знову вимагати від боржників за кредитками сплату обов’язкового щомісячного внеску. Щодо відсотків нарахованих на суму заборгованості, то їх збільшать з 1,7 до 3,5%, повернувши на довоєнний рівень.

До цього в ПриватБанку майже три місяці (з 1 березня) діяли пільгові умови для власників кредитів, що назвалися банком кредитними канікулами. На термін із березня по травень відсоткову ставку за кредитами банк знизив удвічі, встановивши її на рівні 1,7%. До того ж, клієнтам дозволили протягом цього терміну не повертати Привату заборгованості та не сплачувати обов’язкові щомісячні внески. Жодних штрафів чи пені через прострочення за кредитами клієнтам теж не нараховували.

Варто зазначити, що перед прийняттям остаточного рішення після закінчення кредитних канікул у ПриватБанку обіцяли виявити дояльність до клієнтів, які поки що не можуть розрахуватися з боргами. У фінустанові зазначали, що всі такі випадки будуть розглянуті індивідуально та знайдуть шлях до вирішення проблеми.

Від своїх слів у державному банку не відмовляються, однак деталі озвучити не можуть. Цілком можливо, що для певних категорій клієнтів, які постраждали в результаті війни і не здатні розрахуватися, Приват дасть чергове відстрочення на повернення кредиту або навіть проведе реструктуризацію боргу.

Загалом у ПриватБанку накопичилася вже велика кількість кредитів, які можуть не повернути. Лише на 1 березня сума боргів за такими кредитами становила 305 мільярдів гривень. Яка ситуація зараз – можна лише уявити.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.