В Україні впроваджують уніфікований вид виплат для всіх

Уряд запровадив для українців новий вид соціальної допомоги для всіх. Це буде універсальна виплата громадянам, що потребують допомоги. Вона буде соціально справедливою, ніж ті численні види допомоги, які держава виплачує зараз.

Марина Лазебна, міністр соціальної подіти, повідомила, що механізм виплат уряд України провів спільно з спеціалістами агентства США з міжнародного розвитку USAID. Вона додала, що зараз уряд активно працює над поліпшенням процесу виплат соціальної допомоги. Налагоджений механізм також пояснюється тим, що в країні присутня цифрова система соціальної допомоги. Саме тому, українці, яким довелось стати ВПО стало можливим подавати всі заяви онлайн.

Чиновниця додала, що зараз уряд працює над новою системою виплат.

«Її пропонується впровадити на заміну розгалуженій системі соціальних виплат, які часто призначаються відповідно до законодавчих статусів, що є спадком радянських підходів. Універсальна соціальна допомога забезпечить максимальну адресність, її буде легко адмініструвати, цифровізувати, проводити її верифікацію», – повідомила Марина Лазебна.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.