ПриватБанк, monobank та інші готують штрафи для клієнтів

На початку війни більшість фінансових установ запровадили кредитні канікули. Але вони вже добігають кінця: ПриватБанк, monobank та інші готують штрафи для клієнтів

Наприклад, в ПриватБанк та monobank канікули діють до 1 червня. Саме з цієї дати клієнти повинні вчасно та в повному обсязі розраховуватись з боргами. В інакшому випадку на них будуть чекати штрафи, які можуть сягати до 30% річних.

Олег Серга, прес-секретар «ПриватБанку», заспокоює клієнтів: за його словами керівництво банку ще розробляє диференційований підхід до клієнтів. Експерти здогадуються, що фінансовані установи будуть включати різний підхід до позичальників. Наприклад, до громадян, що мешкають в безпечних регіонах країни та українців, що проживають на окупованих територіях. Можливо, першим Приватбанк, monobank та інші банки дозволяти реструктуризувати борги і виплачувати їх потроху.

Варто враховувати той факт, до навіть на безпечній території країни не всі зможуть сплатити свої борги. Багато громадян залишились без роботи, а іншим скоротили зарплатню чи відправили у відпустку. Єдиний вихід — знайти компроміс з обох сторін.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.