Українці отримають безкоштовне житло з Дії: хто і на які квартири може претендувати

Нарешті уряд оприлюднив важливу інформацію для українців. Стало відомо хто та за яких умов зможе отримати компенсацію у вигляді квартир або грошей.

Деталі

Громадяни, чиє житло було втрачене або пошкоджене в результаті бойових дій, зможуть отримати безкоштовне житло у порядку черги.  До кінця року уряд планує розселити 53 тисячі родин, що втратили свої домівки. Першими житлову площу отримають найвразливіші категорії населення.

Квартири будуть надаватись в побудованих будинках, які держава викупить та роздасть українцям. Крім того, будуть розбудовуватись нові житлові будинки, реконструюватись гуртожитки та переобладнуватись нежитлові приміщення в житлові.

За постановою Кабінету міністрів, на одну особу має припадати не менше 6кв.м житлового приміщення. Надане житло не можна буде приватизувати, здавати в оренду, обмінювати та ділити. В ньому не можуть проживати особи, які не є переселенцями. Як тільки переселенцям відбудують їх квартири, надане житло перейде в порядку черги іншим потерпілим. Першими в черзі є найбільш уразливіші категорії населення:

  • багатодітні сім’ї;
  • сім’ї з дітьми;
  • вагітні жінки;
  • особи, які втратили працездатність;
  • особи пенсійного віку з-поміж тих, житло яких було зруйноване або непридатне для проживання в результаті збройної агресії росії.

Місцева влада буде розселювати потерпілих за місцем фактичного перебування. Обрати квартири в іншому регіоні поки неможливо. Перебувати в них можна до тих пір, поки постраждалим не нададуть постійне житло, що може зайняти декілька років.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.