ПриватБанк та monobank змінили свої умови роботи

Популярні фінансові установи зробили важливе оголошення: банки змінили кредитні умови. Тепер стали відомі наслідки невиплачених кредитів.

Деталі

Більшість фінансових установ повідомили про великі збитки у зв’язку з війною. У зв’язку з цим були припинені виплати за кредитами. Саме така ситуація викликала занепокоєння через клієнтів, які переймаються за свої вклади.

Раніше банки оголосили про кредитні канікули для своїх клієнтів. Навіть Національний банк наголосив, аби фінансові установи не змушували сплачувати кредити та не нараховувати штрафні відсотки. У результаті цього, майже половина позичальників вирішила не сплачувати свої кредити. До такого банки не були готові, тому з квітня місяця були повернуті відсоткові ставки, благо, без штрафів за несплату.

Проте, якщо війна затягнеться та триватиме довго, то навіть популярні банки як ПриватБанк і monobank можуть не вистояти. Світлана Рекрут, керівник Фонду гарантування вкладів фізосіб (ФГВФО), заспокоює, що «банкопаду» як у 2014 році точно не буде.

“Це не сталося просто так. Це результат роботи як пруденційного нагляду, так і самої системи. У 2014-2016 роках з ринку пішли слабкі банки, а залишилися сильні, що продовжували нарощувати свою міць”, – стверджує Рекрут.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.