Доступ до Starlink отримають усі бажаючі українці

Starlink відкриє свій офіс чи представництво в Україні. Цією новиною з українцями поділився Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров на своїй сторінці в Twitter. Він повідомив, що Starlink розпочав роботу з відкриття представництва в Україні.

Чиновник нагадав, що ще на початку війни, розв’язаної Росією в Україні, він звернувся до Ілона Маску з проханням надати станції Starlink для України. Його прохання було почуте і вже через тиждень Україна отримала перші 500 терміналів для супутникового зв’язку Starlink із безкоштовним прошивкою.

На даний момент понад 10 тисяч станцій допомагають роботі та взаємодії державних органів, медичних установ та критично важливої інфраструктури. Крім того, Starlink допомагає ЗСУ бути на зв’язку та отримувати необхідні дані, що дозволяють протистояти агресії з боку Росії.

У перспективі доступ до супутникового інтернету Starlink отримає бізнес та пересічні громадяни. Наразі технологія проходить процедуру атестації та необхідних перевірок. Це необхідно для того, що масове використання Starlink громадянським населенням не створило перешкод та проблем для роботи радіорелейного обладнання українських військових. Точних термінів масового запуску Starlink не називають, але обіцяють, що проведуть усі необхідні процедури за короткий термін.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.