Ілон Маск озвучив ціну квитка польоту на Марс

У своєму недавньому інтерв’ю глава SpaceX знову поділився з журналістами планами з освоєння Марса та будівництва автономного міста на Червоній планеті. Підприємець також назвав приблизну вартість «переїзду» із Землі — за його словами, колоністам не обов’язково бути доларовими мільйонерами.

Бізнесмен заявив, що ціна квитка на Марс частково визначатиметься станом земної економіки, але компанія планує зробити космічну подорож порівняно доступною, щоб залучити до проекту колонізації близько мільйона людей для будівництва міста.

«Якщо переїзд на Марс коштуватиме, наприклад, $100 тисяч, то я думаю, що майже кожен зможе працювати, щоб накопичити необхідну суму та отримати можливість вирушити на Марс, якщо захоче. Ми хочемо зробити ціну доступною для всіх», — заявив Маск.

В інтерв’ю бізнесмен згадав і альтернативні джерела фінансування майбутніх колоністів, як-от урядові субсидії або отримання кредиту. Ще 2020-го Маск він стверджував, що сподівається побудувати тисячу космічних кораблів протягом 10 років, щоб до 2050 року відправити на Марс мільйон людей, а пізніше натякав на можливість запуску першої пілотованої експедиції до Червоної планети 2029-го.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.