ПриватБанк може блокувати картки вимушених переселенців

Кілька мільйонів громадян вимушено покинули Україну та осіли на території ЄС. Майже всі біженці – це мами з дітьми, самотні жінки чи пенсіонери. Не кожен має фінансові заощадження, а ще майже всі везуть із собою картки українських банків, якими планують розраховуватися за кордоном. Але днями виявилося, що ПриватБанк блокує карти, на яких люди мають власні кошти. З такою проблемою зіштовхнулася біженка з двома дітьми, один з яких має проблеми зі здоров’ям. Залишившись без копійки у сусідній Польщі, українці знадобилося кілька днів, щоб відновити карту, але невдовзі блок повторився.

 

Жінка отримує соціальну допомогу на старшу дитину
Українка на ім’я Тетяна поїхала до Польщі з двома дітьми (5 місяців та 6 років). На старшого сина, який має тяжку інвалідність, жінка отримує соціальні виплати. Власне за ці кошти вона й живе за кордоном. Але як тільки їй знадобилося зняти готівку, картка та фінансовий номер одразу ж були заблоковані. Жінка кілька днів спілкувалася з різними операторами, надсилала фотографію себе та паспорти, і все було відновлено. Але через кілька днів, як вона захотіла переслати гроші на карту іншого банку, ПриватБанк знову заблокував її рахунок. Довелося витратити ще кілька днів на ті самі процедури.

У банку ситуацію пояснили дуже непереконливо
ПриватБанк вже прокоментував ситуацію, пояснивши це тим, що є низка операцій, які можуть додатково перевірятися. Мовляв, чи справді власник картки оперує грошима чи шахраями. Тобто тут нічого неможливо зробити, як тільки виникає підозра, що доступ до рахунку можуть мати треті особи, рахунок блокують. А от коли ця підозра виникає і за яких умов, пояснити не змогли. Радять за таких ситуацій телефонувати на гарячу лінію 3700 і вирішувати проблему в міру її виникнення.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.