Приватбанк сьогодні почне продавати валюту

Життя поступово повертається у звичне для нас русло. Вже незабаром громадяни зможуть робити те, що так давно чекали: купувати іноземну валюту готівкою. НБУ дозволив українцям купувати готівкову іноземну валюту.

Деталі

Про це національний банк України повідомив 14 квітня. Було прийнято рішення відновити продаж іноземної говвки банкам. Одной з причин стало обмеження роботи нелегальних обмінників та знизити небезпеку громадян. Але придбати безготівкову валюту фізичним особам все ще неможливо.

НБУ дозволив фінансовим установам здійснювати продаж готівкової іноземної валюти у межах різниці між загальними обсягами купленої та проданої. Вона розраховуватиметься, починаючи з 13 квітня 2022 року.

Крім того, НБУ обмежив курс продажу готівкової валюти. Він не може відхилятися більше ніж на 10% від офіційного курсу НБУ, що зафіксований з 24 лютого, а курс купівлі не має нижчим за офіційний. Для уникнення неконтрольованого виведення капіталу за кордон, НБУ заборонив банкам достроково погашати кредити, отримані ними від нерезидентів.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.