Шахрайські схеми, що з’явилися в ПриватБанку і Ощадбанку

Навіть у такі важкі для нас часи, у мережі можна знайти випадки шахрайства, що з’явились з початку війни. З кожним днем нечесні придумують все нові афери.

Деталі.

Національний банк України виокремив 4 найпопулярніші схеми, на які попадаються наші громадяни.

1. Оренда неіснуючого житла/евакуація. Аферисти починають пропонувати громадянам орендувати житло в спокійних регіонах країни. Вони вимагають завдаток, а після отримання переказу зникають.

2. Збір коштів для надання допомоги. В соціальних мережах аферисти розпочинають неправдиві збори, прикріплюючи інформацію жахливими фотографіями, яких зараз дуже багато. Також масово створюються фейкові сайти благодійних фордів. Бували випадки, коли масово зламувались акаунти у соціальних мережах та здійснюється розсилка повідомлень д проханням допомогти придбати військову амуніцію.

3. SMS-розсилки із повідомленням про грошову допомогу. Мабуть не знайдеться такого абонента, який не отримав повідомлення “Vam narahovano Groshova dopomoga PB24 6500. Zarahuvatu…”. Також до повідомлення прикріплене посилання, за яким можна отримати кошти. За цим посиланням ні в якому разі не можна переходити! Інакше можете втратити всі кошти.

4. Продаж неіснуючої військової амуніції. Такі повідомлення часто зустрічаються в мережі. Люди надсилають передплату, а продавці після цього просто зникають.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.