Київстар, lifecell і Vodafone знизять тарифи та скасують роумінг

Мобільні оператори країн Євросоюзу та України підписали спільну заяву про скоординовані кроки для забезпечення доступного зв’язку між абонентами.

Як йдеться у повідомленні, ініціатива дозволить біженцям з України підтримувати зв’язок із рідними. Також зазначено, що оператори зобов’язалися або знизити тарифи або відзначити роумінг. Крім того, можливе зниження вартості міжнародних дзвінків між ЄС та Україною.

“Я вітаю сьогоднішній важливий крок до дійсно безкоштовного роумінгу для українських біженців. Наші спільні зусилля окупилися… Знижуючи оптові обмеження, українські оператори зможуть з більшою готовністю пропонувати своїм клієнтам безкоштовний роумінг у Європейському союзі, полегшуючи їм можливість залишатися на зв’язку зі своєю родиною та Україні”, – заявила доповідач Європарламенту щодо нового регулювання роумінгу Анжеліка Вінціг.

Завдяки цій ініціативі буде знижено оптові тарифи на роумінг та інші збори, а це знизить до мінімуму витрати європейських та українських мобільних операторів.

Цю спільну заяву вже підписали 24 оператори в країнах ЄС, а також українські Київстар, lifecell та Vodafone.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.