Як отримати 2000 гривень допомоги українцям в «еПідтримці»

Переселенці в Україні до 14 квітня можуть включно подати заявку на отримання 2000 гривень щомісячної допомоги від держави. Оформити матеріальну допомогу можуть усі внутрішньо переміщені особи, які через бойові дії були змушені залишити свої будинки.

Прийом заявок розпочався 1 квітня, і закінчиться 14 квітня. На сьогоднішній день в Україні офіційно зареєстровано 130 тисяч внутрішньо переміщених осіб. Усі вони можуть розраховувати на отримання 2000 грн. від держави. Ще по 3000 грн нараховуватимуться сім’ям із дітьми. Гроші зараховуватимуться на банківські картки «еПідтримка» протягом 10 днів після оформлення заявки до «Дії».

 

Зокрема право на отримання виплат мають українці, які переїхали з Волинської, Донецької, Луганської, Житомирської, Запорізької, Київської, Миколаївської, Одеської, Харківської, Сумської, Херсонської та Чернігівської областей.

Всі переселенці повинні стати на облік на новому місці проживання, щоб мати право на отримання матеріальної допомоги. І тому необхідно особисто звернутися до органів соціального захисту населення, чи ЦНАП. Там ви отримаєте відповідну довідку щодо взяття на облік внутрішньо переміщених осіб.

З цією довідкою переселенцю потрібно подати заяву до тих самих органів на отримання матеріальної допомоги, в якій вказати банківський рахунок, на який приходитимуть виплати.

Виплати у розмірі 2000 грн на дорослу та 3000 грн на дитину будуть надаватися щомісяця до кінця дії військового стану в Україні, та ще один місяць після його завершення.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.