В Україні стартували виплати 6500 гривень з Дії

Виплати отримали майже півмільйона громадян, які втратили роботу через війну. Українцям, які подали заявку на отримання допомоги від держави за програмою “єПідтримка”, почали виплачувати по 6500 гривень. Зазначимо, що право на одноразову виплату мають ті, хто через війну з Росією, з 24 лютого, втратили роботу. Про це повідомив віце-прем’єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

“Почалися перші виплати 6 500 грн. з еПідтримки для тих, хто подав заявки першого дня. Майже 500 тис. українців їх отримали. Кошти надходять по черзі”, – повідомив він.

Федоров додав, що у зв’язку із початком виплат шахраї почали розсилати українцям СМС-повідомлення, в яких пропонується перейти за посиланням, щоб отримати цю виплату.

“Це чергове інтернет-шахрайство. Будьте уважні. Повідомлення про нарахування грошей з підтримки надійде вам у додатку того банку, клієнтом якого ви є”, – пояснив Федоров.

При цьому йдеться лише про людей, які сплачують податки на території Чернігівської, Сумської, Харківської, Херсонської, Миколаївської, Запорізької, Донецької, Луганської, Житомирської, Одеської, Волинської, Київської областей та м. Київ. А от отримати гроші можна лише через додаток “Дія”, оформивши карту єПідтримка. Це можна зробити у таких банках: Monobank, Альфа-банк, ПриватБанк, А-Банк, Ощадбанк, Укргазбанк, Raiffeisen Bank, Банк Схід, IdeaBank, izibank, ПУМБ.

 

Також він додав, що загалом українці подали 4 млн заявок.

Федоров розповів, що оформити виплату можуть ті громадяни, які оплачуються ЄСФ або ФОП з регіонів, де йдуть активні бойові дії. Кошти можна витрачати без обмежень, а також знімати в банкоматах або перераховувати на інші картки.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.