В “Дії” виправили проблему з документами

Користувачам державного сервісу “Дія” стала доступна послуга “єДокумент”. Вона дозволяє оформляти тимчасові цифрові посвідчення на період ведення країни бойових дій. Скористатися новою послугою можуть громадяни, які втратили свої документи. Для отримання доступу до нової послуги потрібно встановити на мобільний пристрій останню версію аплету Дія. Тимчасове цифрове посвідчення буде підвантажено до нього автоматично. Нічого робити для отримання не потрібно.

Варто зазначити, що для забезпечення безпеки український уряд вирішив закрити державні реєстри на час ведення в країні бойових дій. Таким чином, дані для відображення у додатку тимчасового digital-посвідчення підвантажуються не з державних реєстрів, а з Bank ID. За наявності у користувача ID-карти дані можна підвантажити з неї через модуль NFC. У цифровому посвідченні відображаються картка платника податків та паспортні дані. Його можна пред’являти бійцям тероборони, поліцейським, військовим та ін. Журналісти українського видання Технофан вирішили особисто протестувати новий електронний документ. Після авторизації через Приват24 на екрані відобразилися такі відомості: ПІБ, дата народження та РНОКПП. Фотознімок у цифрове посвідчення не підвантажився.

Експерти нововведення розкритикували. Вони порівняли «єДокумент» із написаною від руки перепусткою. У Bank ID немає фотографій українців. Отже, ідентифікувати власника посвідчення неможливо. У зв’язку з цим, ніщо не заважає російським диверсантам використовувати цифрові посвідчення для проникнення в тил.

Зараз дані документи виправлені і тепер мають фотографію.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.