Київстар, Vodafone та lifecell фактично об’єдналися в одну мережу

Найбільші українські стільникові компанії Водафон, lifecell та Київстар почали працювати як єдине ціле. Щоб забезпечити абонентам безперебійний зв’язок у будь-якому куточку країни, вони поєднали свої мережі. Це означає, що у разі виникнення проблем із покриттям свого оператора українці зможуть скористатися мережами двох інших стільникових компаній.

“Велика трійка” мобільних операторів України назвала свій спільний проект національним роумінгом. Ідею об’єднання трьох мереж підтримала і Національна комісія, яка здійснює регулювання у сфері електрокомунікацій, поштового зв’язку та радіочастотного спектру. Державний регулятор уже надав компаніям дозвіл запустити національний роумінг у пробному режимі.

Як зазначили у Нацкомісії, українські телеком-оператори розробили унікальне рішення, яке дозволяє користувачам у разі потреби підключатися до будь-якої з трьох мереж. Навіть якщо покриття «рідного» оператора в будь-якому регіоні країни зникне, наприклад, через пошкоджені комунікації, користувач зможе скористатися мережами двох інших операторів. В умовах війни така технологія просто безцінна.

 

Насамперед, національний роумінг запрацював у найгарячіших регіонах країни, де зараз ведуться активні бойові дії. Зокрема, на Херсонщині, Харківщині, Сумщині, Миколаївській, Донецькій та Луганській областях. Наступними на черзі стануть сусідні із небезпечними регіонами Кіровоградська, Житомирська, Вінницька та інші області. Коли національний роумінг налагодять у регіонах, де його найбільше потребують, послуга стане доступною у всіх містах України.

На початковому етапі впровадження єдиної мережі абонентам будуть доступні лише SMS та голосові дзвінки. Щоб скористатися національним роумінгом, користувачеві необхідно вимкнути автоматичний вибір мережі в установках телефону. А далі самостійно вибрати іншу мережу, яка “ловить” у вашому регіоні.

Якщо з першого разу не вдасться зареєструватися в новій мережі, перезавантажте телефон і спробуйте знову. Що ж до вартості послуг у національному роумінгу, то вона буде такою самою, як і у рідного оператора.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.