Як купити акції армії України в «Приват24»

На початку березня Міністерсво фінансів оголосило про аукціон, де бажаючі зможуть придбати військові облігації. Таким чином можна підтримати бюджет держави у воєнні часи.

Деталі

Військові облігації — це різновид ОВДП, облігацій внутрішньої державної позики, або ж державних цінних паперів, що продаються на внутрішньому ринку. Папери дають власнику можливість отримати їх номанальну вартість та дохід, якщо той передбачений за умовами розміщення.

Облігації зможуть придбати громадяни країни та іноземні інвестори. Це можна зробити у таких банках, як «ПриватБанк» та «Ощадбанк». Купивши облігацію, ви підтримаєте країну та армію в борг, бо потім вам повертаються кошти з відсотками.

Приклад того, як купляти облігації  у «Приват24»:

  1. Переходимо до розділу «Сервіси»;
  2. Обираємо «Цінні папери»;
  3. Потрібно обрати серії ОВДП (UA4000221436, з датою погашення 27 квітня 2022 року, але згодом будуть доступні й більш “довгі” облігації, з датою погашення у березні 2023 року).
  4. У цих облігацій проста ставка доходності (simple), це означає, що користувач може купити облігацію номіналом 1000 грн за 985 грн. А погашають йому тисячу;
  5. Мінімальна кількість облігацій, які можна купити: 102 штуки. Але якщо облігації з’являться у брокерів, можна буде купляти на менші суми;
  6. Далі обираємо картку, якою ви хочете сплатити, та на яку повернеться сума.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.