Мобільні оператори Київстар, Vodafone Україна та lifecell об’єднуються

Сьогодні, 7 березня 2022 року, трійка популярних мобільних операторів, разом з «Дією», ДССЗІ,  НКЕК України та «Телас» об’єднали свої зусилля, щоб забезпечити безперервність послуг зв’язку для своїх абонентів.

Деталі

Для всіх відсьогодні буде доступний національний роумінг. Проводитись поки це буде у тестовому режимі. В першу чергу його буде введено у гарячих областях такі, як: Харківська, Сумська Херсонська, Полтавська, Запорізька, Донецька, Кіровоградська, Луганська, Миколаївська, Дніпропетровська. Потім функція стане доступна у Вінницькій, Житомирмьквй, Чернігівській та Черкаській областях.

За допомогою такого роумінгу абоненти зможуть власноруч обирати мережу мобільного оператора. Спочатку національний роумінг буде доступний тільки для абонентів контрактних тарифів.

Послуга не потребує додаткових коштів для підключення. Будьте уважні, що назва мережі буде змінюватись на ту, яку ви обрали. Тарифікація дзвінків та SMS відбувається згідно вашого тарифного плану.

Для підключення послуги в ОС Android:

  1. Перейдіть до налаштувань;
  2. Знайдіть розділ «Мобільна мережа/Підключення»;
  3. Оператор.

Для iOS:

  1. В налаштуваннях знайти розділ «Параметри»;
  2. Знайти «Стільникові дані»;
  3. «Вибір мережі»
  4. Знайти й вибрати доступну мережу вручну: Vodafone UA, UA-KYIVSTAR чи LIFECELL;
  5. Перевірити через дзвінок чи SMS.

Звертаємо увагу на те, що підключення національного роумінгу передбачає значне навантаження на мережі операторів. Відтак це може впливати на якість роботи деяких послуг.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.