Київстар, Vodafone та lifecell об’єдналися

Мобільні оператори Київстар, Vodafone Україна та lifecell оголосили про запуск національного роумінгу. Послуга почала працювати з 7 березня 2022 року. Тепер українці, які не мають можливості використовувати сигнал свого мобільного оператора, можуть переключитися на мережу іншого, доступного в даний момент оператора.

“В умовах військової агресії мобільні оператори та Міністерство цифрової трансформації, ДССЗІ, НКЕК України та Телас об’єднали свої зусилля, щоб забезпечити безперервність послуг зв’язку для своїх абонентів”, – йдеться у спільному прес-релізі компаній.

З 7 березня національний роумінг працюватиме у тестовому режимі та насамперед у регіонах, де ведуться активні бойові дії – це Харківська, Херсонська, Сумська, Полтавська, Дніпропетровська, Запорізька, Донецька, Луганська, Кіровоградська, Миколаївська області. У Чернігівській, Житомирській, Черкаській та Вінницькій областях національний роумінг запустять трохи згодом, а ще через час і на решті території України.

В даний час національний роумінг доступний для голосових дзвінків та SMS-повідомлень по Україні у всіх мобільних операторів, але підключений тільки для абонентів контрактної форми обслуговування, а до 10 березня до послуги підключатиме абонентів передплаченого зв’язку.

Зазначимо, що національний роумінг не потребує додаткової доплати, а тарифікація дзвінків та СМС проводиться згідно з тарифом початкового оператора.

Щоб підключитися до національного роумінгу, потрібно:

Вимкнути автовибір мережі. Для Android: Налаштування — Мобільна мережа (або Підключення) — Оператор Для iOS: Параметри — Мобільні дані — Вибір мережі
Знайти та вибрати доступну мережу вручну: Vodafone UA, UA-KYIVSTAR або LIFECELL. Якщо зареєструватися не вдалося, потрібно спробувати ще раз або вибрати іншу мережу
Перевірити можливість проходження дзвінка, SMS.
У деяких випадках підключення не відбувається, тому мобільні оператори рекомендують перезавантажити телефон.

Крім того, абонентам радять не забувати і початкового оператора і щодня здійснювати спроби підключитися до мережі.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.