Mastercard і Visa завдали серйозного удару по Росії

Mastercard дотримуватиметься зобов’язань щодо накладених на Росію санкцій. Mastercard відрізав кілька фінансових установ Росії від своєї платіжної мережі. Про це йдеться у заяві компанії, передає Reuters.

“Mastercard буде дотримуватися зобов’язань щодо накладених на Росію санкцій”, – йдеться у заяві компанії.

Спостерігачі назвали 28 лютого “чорним понеділком” для російської фінансової системи. Через введені проти РФ заходи курс рубля впав до історичного мінімуму – долар і євро в понеділок коштували більше ста рублів. Центральний банк Росії вирішив не відкривати у понеділок торги на столичній біржі.

Євросоюз та США ввели санкції, заморозивши частину резервів Центробанку. У понеділок до санкцій ЄС вирішила приєднатись Швейцарія. У заяві уряду уточнюється, що йдеться про пакети санкцій, затверджені 23 та 25 лютого.

Інший платіжний оператор – Visa – повідомив про виділення $2 млн для гуманітарної допомоги народу України та $1 млн для фондів реагування в Україні ЮНІСЕФ та Червоного Хреста.

За оцінкою аналітиків, вкрай неприємними наслідками, особливо для пересічних росіян, обернеться відключення низки банків від SWIFT: люди відчують дефіцит товарів.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.