Чому при розмові по телефону чути свій голос

Часто при розмові по телефону можна почути відлуння свого голосу. Деякі особливо підозрілі та тривожні люди вважають, що це перша ознака прослуховування. Насправді це не так, і якщо навіть вас прослуховують, то це точно не виявлятиметься у вигляді ехо. Які ж причини можуть мати цей неприємний ефект? Ми можемо виділити три окремі фактори.

Акустичні проблеми

Перша причина – це коли звук з динаміка потрапляє в мікрофон. Можливо, ваш співрозмовник використовує гучний зв’язок або у нього включений зв’язок у машині і ви чуєте себе, оскільки мікрофон його смартфона вловлює ваш голос. Іноді провиною є чохол, який частково закриває мікрофон. Виправити цю ситуацію буде досить складно.

Проблеми зі зв’язком

Оскільки мобільний зв’язок це по суті з’єднання двох пристроїв передачі цифрового сигналу, якість з’єднання відіграє першорядне значення. Ви можете чути власний голос, якщо мережа надто завантажена або ви далеко від вишки у вас слабкий сигнал. Перевірити, чи є ваш оператор причиною цієї проблеми, якщо зв’язатися з людиною через іншу SIM-карту від іншого оператора стільникового зв’язку. Можна також використовувати дзвінки через Whatsapp/Telegram.

Різні неполадки

Третя категорія найбільша і до неї входить абсолютно всі інші проблеми. Це може бути і вмираючий мікрофон, і проблеми з динаміком, що волога потрапила в корпус, глюки в роботі мікрофона для шумоподавлення і навіть заводський брак. Вгадати у чому саме причина та вирішити її проблему буде вкрай складно.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.