Які смартфони Xiaomi будуть видавати в «Дії»

Нещодавно відбувся інформативний захід Diia Summit. Під час нього президент України Володимир Зеленський пообіцяв видати кожному українцю по новенькому смартфоні.

Деталі

Звичайно, що всі на таку «шару» не потраплять. Новенький гаджет отримують лише українці від 60 років з 2 дозами вакцинації. Таких в Україні близько 3,5 млн громадян. Подати заявку українці вже зможуть наприкінці квітня, а отримати у липні.

Міністерство цифрової освіти зараз у широких пошуках виробників та постачальників смартфонів. Головною умовою нових гаджетів є доступ до мережі Інтернет та зрозумілість для літніх людей. Крім того, уряд проводить переговори з українськими мобільними операторами, які зможуть за оптимально ціну надавати свої послуги. Адже, як обіцяв президент, окрім смартфона, учасники програми отримують бюджетні тарифні плани.

Україна проводить переговори з компанією Samsung і Xiaomi. Важлива умова – вартість до 5000 гривень, але наявність NFC. Це будуть середньокласові смартфони від Самсунг або Сяомі, не офіційни список смартфонів Xiaomi:

Xiaomi Redmi Note 9

Xiaomi Redmi 9C

Xiaomi Redmi 9A

Вам також не знадобиться гора документів для подачі заявки а лише паспорт та ІПН, а вакцинацію перевірятимуть через портал “Дія”. Для того щоб подати заявку заявку вам потрібно відвідати ЦНАП. Ви також маєте можливість подати заявку в онлайн форматі. Потім для всіх учасників програми буде можливість обрати місце, де вони зможуть отримати смартфон. Для людей з обмеженими можливостями гаджет принесе листоноша Укрпошти.

Примітно, що гаджет планують прив’язати до певного номера, що дозволить користуватися смартфоном лише отримувачу. Крім того, телефони закріплять за певним одержувачем, тому не можна буде продати або передати його. Також перепродати його не зможуть крадії.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.