Українці почали приписуватися через «Дію»

В Україні громадяни широкою почали користуватися новою доступною для них функцію. Мова йде про зміну реєстрації проживання онлайн, не виходячи з дому.

Деталі

Впродовж тижня, в Україні зафіксували більше 1000 заяв на зміну реєстрації у державному порталі «Дія». Вже незабаром всі вони будуть розглянуті та оброблені відділом реєстрації проживання управлінням державної реєстрації.

Для зміни реєстрації місця проживання:

  1. Відкрити додаток «Дія» у смартфоні;
  2. Знайти розділ «Послуги»;
  3. Натиснути на пункт «Зміна свого місія реєстрації;
  4. Ви можете скористатись послугою навіть якщо не маєте ID картки. Ваші дані будуть зчитуватиме з закордонного паспорту;
  5. Обираємо адресу, а якщо це житло іншого власника, вам необхідно отримати підтвердження від нього за допомогою QR-коду чи за посиланням, яке висвітиться. Після погодження власників вам надійде повідомлення у додактку.
  6. Якщо житло в іпотеці чи довірчій власності, тоді необхідно звернутися до іпотекодавця та отримати згоду на реєстрацію місця проживання в зазначеному майні. Після цього вам необхідно з заявою відвідати ЦНАП.
  7. Потім вам необхідно ввести свої особисті дані. Якщо система їх не знайшла — зверніться до військомату. Без цих даних ви не зможете змінити прописку онлайн.
  8. Підписуємо за допомогою Дія.Підпис. Якщо власник не ви, то чекаємо поки підпишуть інші учасники операції.
  9. Сплачуємо стандартну суму адміністративного збору – 37,22 грн. Якщо реєструєтрація місця займає понад ніж 30 днів після зняття з попереднього місця проживання, тоді послуга коштуватиме 62,03 грн.
  10. Якщо у вас виникають питання, ви можете звернуть до ТОВ ФК Єдиний простір за телефоном +38 (044) 344-56-47 чи написати на електрону адресу – support@onespace.in.ua
  11. Чекаємо на обробку даних та результатів.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.