Названо розміри зарплати для комфортного життя в Україні

Опитування показало, який рівень заробітної плати влаштував би українців. Так, українці вважають, що зарплата розміром 25 тисяч гривень є достатньою для комфортного життя. Виходячи з даних дослідження, найбільші матеріальні претензії у людей середнього віку (35-54 роки) – 30 тисяч гривень. А ось найменші у наймолодших (18-24) і найстарших (55-60) респондентів їх влаштує щомісячний дохід у 20 тисяч.

При цьому для комфортного життя найбільше грошей потрібно жителям Києва – вони віддають перевагу щомісячній зарплаті розміром 35000 грн. На думку 97,1% респондентів, зростуть ціни на продукти і чим старша група, тим більше вона схильна вибирати відповідь “сильно зростуть”. Зокрема, найбільш песимістично налаштовані мешканці північних регіонів – з цієї території жоден респондент не вибрав варіант, що ціни можуть знизитись.

Директор компанії Євгенія Близнюк підкреслив, що українці, які звикли до інфляції цін і девальвації національної валюти, традиційно не хочуть зберігати заощадження в гривні: це вибір лише 6,9% порівняно з 41,8% для долара.

“Але при цьому наймолодші наші респонденти вірять у гривню: у віковій групі 18-24 вдвічі більше людей (15,9%), порівняно з іншими, готові накопичувати “на старість” у цій валюті. У них немає історичної пам’яті обвалів, коли” долар по 4″ перетворювався на “долар по 8”, а потім на “долар по 30″, і це за наявності валютних кредитів”, – пояснив він.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.