Monobank і Приватбанк можуть поствити на свої карти сканер відбитків пальців

Компанія Samsung розробила нове рішення для підвищення рівня захисту банківських карток. Південнокорейський велетень електроніки анонсував універсальний чіп S3B512C, призначений для біометричних платіжних карток.

Особливістю чіпа Samsung S3B512C є високий рівень інтеграції компонентів. Це перше на ринку рішення, в якому поєднано сканер відбитків пальців, модуль Secure Element (елемент безпеки) та модуль Secure Processor (процесор безпеки). Сканер відбитків пальців використовується для зчитування біометричних даних, захищений від несанкціонованого доступу Secure Element зберігає та аутентифікує зашифровані дані, а Secure Processor аналізує та обробляє біометричні дані.

Новий чіп використовує запатентований алгоритм автентифікації за відбитком пальця для аналізу унікальних характеристик відбитка пальця користувача. Чіп також має технологію захисту від спуфінгу, яка не дозволяє шахраям обдурити систему безпеки за допомогою штучних відбитків пальців та інших незаконних методів.

Samsung заявляє, що її новий чіп S3B512C працює відповідно до специфікацій MasterCard Biometric Evaluation Plan Summary (BEPS) та сертифікований EMVCo та Common Criteria Evaluation Assurance Level (CC EAL) 6+.

Samsung наводить низку переваг нового рішення. Так для підтвердження розрахунків карткою з чіпом S3B512C не потрібно вводити PIN-код. Крім того, суттєво знижується ризик втрати коштів при втраті або крадіжці картки, оскільки операції не вдасться проводити без біометричної ідентифікації власника картки.

Samsung заявляє, що її новий чіп насамперед призначений для платіжних карток. Але його також можна використовувати і в інших картах, які потребують захищеної автентифікації, таких як службові картки доступу або студентські картки.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.