Інтернет в Україні різко подорожчає

Українські провайдери почали піднімати ціни на інтернет-послуги, тарифи зростатимуть і надалі. Головна причина – підвищення витрат на кабелі та подорожчання енергоносіїв. Справа в тому, що їх не виробляють в Україні, а при ввезенні потрібно сплатити додаткове держмито. За словами директора інтернет-провайдера NetAssint Максима Тульєва, якщо ситуація не зміниться найближчим часом, то варто очікувати на чергове підвищення ціни на 20%.

Це пояснюється тим, що інтернет-провайдери мають дуже конкурентний ринок. Єдине, що зараз можна зробити, – перекласти 23,5% на плечі користувачів. Загалом очікується підвищення цін на інтернет та підключення приблизно на 20%.

Тим часом експерти стверджують, що шанси на скасування мита на імпортні кабелі все ж таки є. Найімовірніше виведення з номенклатури імпорту, який поширюються спеціальні митні правила. Це більше стосується товарів, які не виробляють в Україні. Головна мета лобістів – не інтернет-кабелі, а величезний ринок силового кабелю, за який триває боротьба.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.