Vodafone офіційно представила iSIM, вона набагато крутіша, ніж eSIM

Компанія Qualcomm спільно з американським оператором стільникового зв’язку Vodafone та промисловою групою Thales представила технологію iSIM. Ця технологія замінює як фізичні SIM-карти, так і чіпи eSIM.

iSIM вбудовується безпосередньо в систему-на-чіпі (тобто процесор), що дозволяє економити місце на логічній платі і в результаті або зробити пристрій компактнішим, або розмістити на платі більше компонентів. Технологічно iSIM працює майже на тій же базі, що і eSIM, тобто для користувачів та операторів нічого не зміниться, зміни торкнуться лише виробників пристроїв. Qualcomm підносить iSIM як логічний і досконаліший розвиток технології eSIM, яку можна вважати проміжним етапом.

Qualcomm стверджує, що використання iSIM дозволить оснастити підтримкою стільникового зв’язку більше видів різних пристроїв, у тому числі з категорії інтернет-речей. Перші гаджети з підтримкою iSIM мають з’явитися у продажу у 2022 році. Одним із головних партнерів із тестування нової технології стала компанія Samsung, яка створила спеціальну версію смартфона Samsung Galaxy Z Flip3 5G із процесором, у який інтегрований чіп iSIM. Не виключено, що підтримка iSIM буде реалізована у флагманській лінійці Galaxy S22, анонс якої має відбутися найближчими тижнями.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.