Тепер SIM-карту Київстар, Vodafone та lifecell треба реєструвати за паспортом

В Україні з’явилось правило для тих хто втратив свою SIM-картку. Нове нововведення єчастиною закону України «Про електронні комунікації».

Деталі

Тепер загублену або викрадену SIM-карту можна відновити лише надавши персональні дані постачальнику електронних комунікаційних послуг, тобто мобільному оператору.

В усіх інших випадках українці поки можуть користуватися картками не прив’язуючи їх до паспортів.

Для чого це потрібно, запитаєте ви? З кожним днем все частіше поповнюються випадки шахрайства. Наприклад, шахраї дивним чином дізнаються, що на вашому банківському мобільному додатку зберігається гарна сума грошей. Після цього, нечесний викрадач телефонує до мобільного оператора та стверджує, що він є власником вашої картки, яку він загубив. Після цього шахрай просить оператора надіслати дублікат SIM-карти. Потім, маючи доступ до мобільного номера, шахрай зламує пароль до банківського додатку та викрадає всі гроші. Іноді, якщо на картках доступний кредитний ліміт, то зловмисник знімає також максимальну суму кредитного ліміту.

Тому, ми просимо вас бути максимально обережними та найближчим часом відвідати центр мобільного оператора, послугами якого ви користуєтесь та підв’язати ваш мобільний номер до паспорту. Таким чином шахраї не зможуть більше скористатися такою схемою, а ви будете в безпеці.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.