Через роутер можна майнути на чужих ПК та смартфонах: Ваш теж у списку

У більшості популярних роутерів виявлено вразливість – вона дозволяє віддалено майнути криптовалюти на підключених до них пристроях. Згідно з джерелом, проблему виявила американська компанія SentinelOne, яка займається дослідженням кібербезпеки та виявленням злочинів в інтернеті. У звіті співробітників лабораторії докладно описано вразливість в обладнанні, яке використовується для збирання домашніх роутерів популярних брендів. Серед них:

  • Netgear
  • TP-Link
  • Tenda
  • EDiMAX
  • D-Link
  • Western Digital.

Вразливість виявлена ​​в одному з компонентів роутерів, який використовують усі ці виробники – фізичному модулі NetUSB, виробництва KСodes (Тайвань). За допомогою цієї діри хакер може безпосередньо взаємодіяти з пристроями, які підключені до Wi-Fi-мережі, начебто вони були з’єднані звичайним дротом.

Як наслідок, зловмиснику відкривається доступ до необмеженої кількості маніпуляцій: підміняти адреси сайтів на підроблені, крадіжка даних cookie та паролів, вставка реклами на будь-які відвідувані «жертвою» ресурси, а також об’єднання його девайсів у ботнет для масових DDoS-атак або майнінгу .

Згідно SentinalOne, проблема стосується приблизно 20% користувачів роутерів по всьому світу, у тому числі й у Україні.  Описану вище вразливість здатне усунути спеціальне оновлення роутера, проте досі патч випустив тільки Netgear.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.