Інтернет в Україні стане дуже дорогим

Ми звикли, що Інтернет дорожчає з кожним роком все більше. Проте ціни, які очікують на нас в цьому році б’ють всі рекорди. Сьогодні ми розповімо про чинники, які провокують зростання цін.

Деталі

Перша причина підвищення цін – інфляція. Лише наприкінці листопада минулого року показник становив 10,3%. Другою причиною є зростання цін на кабелі, підвищення мінімальних заробітних плат та доступ до будинкової структури.

Оператори зазначають, що тепер за інтернет зі швидкістю 100 Мбіт/с клієнтам прийдеться сплатити 300 гривень і стосуватиметься жителів невеликих міст. У великих містах подорожчання цін відбудеться менш помітно, адже це зумовлено через конкуренцію провайдерів.

Працівники Інтернет Асоціації України досить обурені, адже “Укртелеком” підняв ціни на кабельну каналізацію. ІАУ вважає це абсурдним рішенням. Більше того, ціни зростуть на матеріали для мереж провайдерів.

Провайдери намагаються модернізувати мережу, та дотримуватись сучасних вимог HD і 4к, а це спричиняє додаткові розтрати. Ціни досить довго були стабільними, сучасне подорожчання було вимушеним кроком.

 

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.