Українці стали зберігати заощадження не в доларах і не в євро

Україна посідає перше місце у світі за відсотком населення, яке володіє криптовалютами. Про це свідчать дані сінгапурської компанії Triple A, на які звернув увагу радник Міністерства цифрової трансформації України Ігор Перція. За інформацією Triple A, криптовалюта має 5,5 млн українців, тобто 12,7% громадян. Слід мати на увазі, що Triple A вважає не кінцевих власників, а кількість криптогаманців, зареєстрованих у країні. Зазвичай таких гаманців є дещо у кожного, хто цікавиться ринком криптовалют. Тобто, це лише порядок цифр, а не точні дані.

З одного боку, такі високі цифри показують відкритість українців новим технологіям. З іншого боку, це індикатор відсутності на вітчизняному ринку інструментів для інвестування та невисокого рівня фінансової грамотності. До речі, це ще й індикатор рівня корупції в Україні, тому що саме в цьому секторі економіки криптовалюти дуже популярні. Якщо говорити про глобальний ринок, то на 2021 рік Triple A оцінює рівень володіння криптовалютою у світі 3,9% населення, тобто 300 мільйонів користувачів. Понад 18 000 компаній вже беруть криптовалютні платежі.

Перше місце у світі за абсолютною кількістю криптогаманців займає Індія – 100 млн (питання, скільки з них належать громадянам КНР, залишається відкритим). З другого краю місці США – 27 млн, Нігерія третя – 13 млн. Демографічні показники власників (для світу) – 79% чоловіків, 21% жінок; 58% власників віком до 34 років; 82% мають рівень бакалавра або вище.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.